Tekstilni spomini [BIEN 2021]

ponedeljek, 26. 07. 2021
| 17:00
| 20:00
Galerija Mahlerca
Kranj in okolica se ponaša s sicer v večini propadlo, a bogato industijo tekstila. Ker bienale tekstilne umetnosti BIEN oživlja tekstilno dediščino in jo postavlja pred izzive prihodnosti, vas vabimo, da z nami delite vaše osebne zgodbe in poglede na lokalno tekstilno in industrijsko dediščino.
Prek mreže Evropske komisije I-portunus, s pomočjo Bienala zahodnega Balkana smo v Kranj povabili umetnico Mario Juliano Byck, ki bo z vašo pomočjo pripravila razstavo tekstilnih spominov Kranjčanov. Razstavo bomo odprli 5. avgusta v Layerjevi hiši. Zbiramo zgodbe, ročno izdelane predmete, fotografije in vse, kar vas veže na pretekle dni. Lahko so predmeti iz tovarn, delovnega okolja, lahko predstavljajo prostočasno dejavnost. Na delavnici bomo z besedili, fotografijami in predmeti odkrivali prekrivajoče se vzorce in teme, ki so oblikovali osebne zgodbe zadnjih stotih let, ki jih je zaznamoval tekstil v Kranju.
Vabljeni, da na delavnico prinesete predmete in/ ali fotografije, ki vas vežejo ali spominjajo na tekstilno dediščino Kranja. Prosite matere, babice, tete in sosede, da jih delijo z vami. Po koncu razstave vam jih bomo vrnili. Pridružite se nam na medgeneracijski delavnici o tekstilnih spominih.
Dobrodošli vsi, ne glede na spol in starost.
Delavnica bo potekala 26. julija od 17h dalje v Layerjevi hiši (Tomšičeva ulica 32, Kranj).
Razstava pa bo na ogled od 5. avgusta dalje v galeriji Mahlerca v Layerjevi hiši.
Na dogodek prinesite potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativen test na COVID-19.
Več o umetnici najdete tule.
Več o bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2021.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila