The Bodhisattwa Trio

sreda, 26. 06. 2019
| 20:00
Vovkov vrt

The Bodhisattwa Trio

Koncert na Vovkovem vrtu

Sreda, 26. 6., ob 20h

Vstopnine ni

The Bodhisattwa Trio se na Vovkovem vrtu v okviru evropske turneje predstavljajo z njihovim novim albumom “The Grey Album“, ki je bil posnet leta 2018 v Studio Blooperhouse v Kalkuti, v sodelovanju s Sayan Ghoshom (Studio Outboard, Kalkuta) in producentom Marinom Hraščancem (Intek Music, Hrvaška).

The Bodhisattwa Trio je eksperimentalni jazz – fusion band iz indijske Kalkute, ki je zavezan ekspresionizmu, družbeni refleksiji in spontanemu ustvarjanju. Njihov zadnji album prinaša mešanico prvinskih instrumentalnih kompozicij s posebnim poudarkom na harmonični in ritmični ubranosti, virtuoznosti in spontani improvizaciji. Njihov drugi album album, izdan leta 2016, “Heart of Darkness”, ki je sledil albumu „Intersections“, je bil deležen veliko pozitivnih recenzij v Indiji in tujini, prav tako je bil najbolje prodajan indie album v Indiji junija 2016 in najboljši album leta 2016 (Mid-Day, Mumbaj).

Trio ima za seboj lepo število nastopov na samostojnih koncertih in festivalih v Indiji, Angliji, Sloveniji, na Hrvaškem, Franciji, Nemčiji, Poljski in Litvi.

The Bodhisattwa Trio so:

Bodhisattwa Ghosh: kitara

Premjit Dutta: bobni

Shonai: klaviature & synth bass

 

http://www.thebodhisattwatrio.com

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila