The Star Time Playboys
četrtek, 21. 12. 2017
Stolp Škrlovec

The Star Time Playboys so nastali konec leta 2015 z namenom koncertiranja na sobotnih swing večerih v Kranju. Februarja v naslednjem letu so izdali svoj prvi single »I'm Surfish«, ki je bil uspešna napoved tega kar se je zgodilo le nekaj mesecev kasneje. Iz banda, ki je le nekajkrat igral skupaj, so postali band, ki ga cenijo tudi v tujini, tako v Evropi kot v Ameriki. Za band, ki črpa svojo glasbo iz ameriške glasbe je to verjetno največji kompliment.

Svoj prvenec »It's Star Time!« so prvič predstavili čez mejo v sosednji Avstriji na festivalu Rollin' Dudes, ki vsako leto gosti najbolj znane rockabilly skupine. Svojo vinilno izdajo so predstavili nekoliko kasneje, in sicer na Rockin' Riviera Weekenderju, lani v Portorožu. Njihov nastop je napovedal sam Hipbone Slim, pevec, kitarist in avtor britanske skupine Hipbone Slim & The Kneetremblers.

Preden se je Urban Zotel, kitarist in vodja skupine, odpravil čez lužo so odigrali še en večji koncert na trgu Bana Jelačiča v sklopu festivala Vintage Zagreb.

Po vrnitvi iz Amerike in tamkajšnjemu srečanju s svojimi idoli TK Smithom (ex. Big Sandy & The Fly-Rite Trio), Junior Watsonom, Kidom Ramosom in Tommyjem Harkenriderjem, se je skupina s polno paro vrgla v vaje in delo.

Skupina bo v četrtek, 21.12., nastopila v Layerjevi Hiši, kjer bodo predstavili tudi nekaj novih skladb.

The Star Time Playboys so:
Urban Zotel - kitara
Boštjan Copek - kontrabas
Grega Copek - bobni

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila