Maja Korade Šobar

Totinimaš

petek, 13. 02. 2015

Mahlerco bo februarja posvojila Maja Korade Šobar, dipl. profesorica likovne umetnosti in modna oblikovalka, ki ustvarja znamko Totinimaš. V Mahlerci si bo uredila svojo trgovinico ročnih unikatnih izdelkov, v času njenega rezidenstva pa pripravlja program umetniških in izobraževalnih delavnic za otroke.

V petek, 13. februarja, ob 18:00 bomo Mahlerco uradno otvorili, v njej bo do konca februarja razstava Majinih ilustracij in risb ter trgovinica njenih izdelkov iz naravnih materialov: nakita, oblekic, sivkinih povšterčkov in drugih ljudkih drobnarij, ki jih lahko tudi kupite.

Na pustno soboto, 14. februarja, bo Maja v dveh terminih (od 10:00 do 12:00 in od 16:00 do 18:00) izvedla delavnici za otroke: Pustni slikar na obisku. Otroci naj pridejo v pustnih kostumih, poslikali bomo njihove obraze in roke.

V soboto, 21. februaja, bo Maja otroke povabila na ogled njenih del, skupaj pa bodo na delavnici: Umetnostna obrt v luči slikarja pripravili svileno sliko velikanko in poslikali svilene rutke. 2 termina: od 10h do 12h in od 17h do 19h.

V času otroških zimskih počitnic so otroci vabljeni, da prosti čas preživijo v Mahlerci v Majini družbi. Delavnice, ki jih pripravljamo so:

ponedeljek, 23. 2., od 10:00 do 12:30
Risar in grafik…mmm?
Rišem in tiskam.

Podali se bomo v spoznanje različnih črt kot izraznega sredstva. Odkrivali bomo, kaj je risba in spoznali, kdo je tiskar - grafik in kaj je grafika. Udeleženci bodo na podlagi videnega osmislili svoje risbe, poskušali bodo to risbo prenesti na tiskovno ploščo, ki jima bo sicer znana, a bo imela tokrat povsem drugačen namen. Postala bo tiskovna plošča iz katere bo na tiskarskem »pojočem«stroju pustila svojo sled. Odtisnili bodo svojo prvo grafiko.

ponedeljek, 23. 2., od 17:00 do 18:30

za otroke in starše
Moj prvi planer!
Organiziraj si svoj čas, bodi dosleden!

Pogovarjali se bomo o preživljanju našega časa, ozavestili bomo čas, ki ga poimenujemo prosti čas in analizirali naš vsakdanjik. Vse obveznosti, naloge in prosti čas bomo poskušali predstaviti v tiskani obliki.

torek, 24. 2., od 10:00 do 12:00 in od 17:00 do 18:00
Lutkovni mojster in scenograf
Podali se bomo v ogled risarskih del, odkrivali bomo kaj je risba. Spoznavali bomo strip in ga poskušali tudi sami ustvariti, mogoče vse skupaj zaživi v obliki filmskega traku! Pogovarjali se bomo o gledališču, kdo vse tam dela, kaj pod to streho nastaja in kaj je končni izid. Vsekakor se bomo odpeljali v pravljični svet lutk, animacije in predstav. Spregovorili bomo o znanih pravljicah … na to bo vsak udeleženec poskušal osmisliti svojo zgodbico kot kratek »filmček«. Glede na svojo risbo bo vsak ustvaril svojo lutko in vsi skupaj bomo postali scenografi ter osmišljali prostor v katerem bi pravljica zaživela.

sreda, 25. 2., od 10:00 do 12:00 in od 17:00 do 18:00
Kipar malo drugače in zgodba o zdravi prehrani
Zdrava prehrana, kaj je to? Kaj pomeni zdravo? Kaj je zame zdrava hrana, zdrav obrok? Kaj najraje jemin katere so moje najljubše jedi? Na delavnici bomo uprizorili najljubšo jed vsakega posameznika.

četrtek, 26. 2., od 10:00 do 12:30
Oblikovalec, krojač in šiviljček
Moj prvi sivkin vzglavnik.

Otrok prinese staro majico ali staro srajco (otroško) če jo ima.

Po delavnici postavljanje otroške razstave.

Vse delavnice so brezplačne! Potrebne so prijave na info@layer.si

četrtek, 26. 2., in petek, 27. 2., od 17:30 do 20:00
Tečaj: osnovni dekupaž (solventna tehnika)
Primerno za odrasle in mlade od 14. leta starosti.
Cena: 35 €, prijave na info@layer.si

*****

Mahlerca je nov namenski prostor, ki ga v Layerjevi hiši odpiramo s februarjem. Vsak mesec bomo namreč prostor ponudili drugi skupini umetnikov, ustvarjalcev, oblikovalcev, obrtnikov in producentov, ki bodo po svoji želji v sodelovanju s programom Layerjeve hiše spremenili Mahlerco v odprti atelje, prodajno galerijo, trgovinico, izložbo, delavnico, obratovalnico ali obedovalnico.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila