Urška Medved

Urška Medved: Posledice p1. [Kalejdoskop in BIEN 2021]

petek, 11. 06. 2021
| 17:00
Globus
V okviru bienala sodobnih umetnosti vas v razstavnem prizorišču v tretjem nadstropju Globusa vabi na ogled razstava Urške Medved.
V petek, 11. junija, pa vabljeni na voden ogled in interaktivni performens avtorice.
Posledice p1.(2021)
več tekstilnih objektov 70 cm x 70 cm - 120 cm x 120 cm
tekstil, glina, kovina, drugi materiali
Posledice p1 so prvi, javnosti predstavljen odgovor na vprašanje, “kaj se zgodi, ko nastopajoči odide?”. V delu avtorica prek sobivanja lastnega telesa in tekstila raziskuje prisotnost in odsotnost performerja v prostoru in času. “Po končanem performansu ostanejo sledi. Sled znoja na tleh, sled mavca, s katerim sem plesala, kri za nohtom palca. In potem? Posledice, snovne in nesnovne.” Posledice p1 je transdisciplinarni projekt, ki skozi obravnavo prostora in časa ter prisotnosti in odsotnosti tvori vez med performativno in vizualno umetnostjo.
Urška Medved je mlada multidisciplinarna umetnica, ki je svojo umetniško pot začela v Kulturnem društvu Qulenium. S svojimi solo in skupinskimi deli se je in se predstavlja na domačih in tujih tleh. Zaključila je dodiplomski študij Oblikovanja tekstila in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti. Tekom študija je odšla na študijsko izmenjavo, kjer je začela raziskovati povezljivost performensa in tekstilne umetnosti. V preteklih letih je izvedla tri večje projekte na tem področju, Home Sweet Home (2018, Švedska), Leteči Horizonti (2019, Slovenija, Indija) in Sledi (2020, Slovenija). Trenutno dela in ustvarja v KUD-u Qulenium Ljubljana.
Več o bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2021
Več o festivalu Kaledojskop
Produkcija: KUD Qulenium Ljubljana
Koprodukcija: KD Qulenium, Pekinpah, Zavod Carnica
Svetovanje: Matej Kejžar
Sofinanciranje: JSKD
Foto: Maša Pirc / BIEN 2021

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila