Večer branja poezije ter natečaj za mlade pesnike in pesnice

sreda, 27. 09. 2017
Layerjeva hiša

sreda, 27. september ob 19. uri
sreda, 25. oktober ob 19. uri
sreda, 29. november ob 19. uri

Na jesenskih večerih poezije si bomo povrnili srčno ravnotežje v zavetju zidov stare hiše Layer. Prisluhnili bomo različnim verznim sistemom, kitičnim oblikam, besednim igram ter se zamislili ob pogledih na svet in svetove, ki se nam razkrivajo skozi besedno umetnost poezije.

Pesniške ciklame so namenjene predstavitvi svežega vetra pesništva in združevanju mladih pesnic in pesnikov v antologijo, torej cvetnik najboljše poezije. Mlade gorenjske pesnice in pesnike vabimo, da v živo preberete svoje najljubše pesmi na enem od jesenskih večerov poezije v Layerjevi hiši. Na Prešernov dan, 8. februarja prihodnje leto, pa bo knjižica poezije Antologija mladih gorenjskih pesnic in pesnikov na voljo za branje.

Povabilo pesnicam in pesnikom

Če si pesnica ali pesnik, star-a do 27 let in z gorenjskega konca doma, nam na email pošlji svojo poezijo (3 pesmi – v slovenskem jeziku) in potrdi povabilo na pesniški večer. V antologiji lahko sodeluješ tudi brez sodelovanja na večerih branja poezije.

Piši na ana.zunic8@gmail.com za sodelovanje na večerih in najkasneje do 1. novembra za uvrstitev pesmi v antologijo. Končni izbor pesmi bo natisnjen do 8. februarja 2018.

Pesmi izbira Ana Žunič, dipl. slovenistka.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila