Oriyon
petek, 15. 07. 2016
Layerjeva hiša

Julijski petkov večer na terasi Layerjeve hiše s francoskimi šansoni zasedbe Oriyon, ki jo sestavljajo:

Marko Zaletelj - kitarist, ki aktivno deluje na slovenski glasbeni sceni že 35 let. Veliko se je udejstvoval kot studijski glasbenik, nekaj časa pa je igral tudi v tujini. Sodeloval je pri različnih glasbenih projektih s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so Dada Kladenik, Nika Perunović, Mia Žnidarič, Lado Leskovar, Maja Keuc in Maja Založnik. Zelo uspešno je sodeloval tudi v večjih zasedbah, kot so Big Band Maribor, Hammond trio z Raphaelom Wressnigom, Urban Boogaloo, The wanted 4,   Frikeros, Bilbi, Pappas, Marko Grobler Band in Tzigano Brutallo. Kot gost občasno nastopa tudi z drugimi slovenskimi big bandi ter v televizijskih glasbenih oddajah. V dolgem ustvarjalnem obdobju je oblikoval svoj lasten, izjemen glasbeni slog.

 

Zmago Štih  – harmonikar, ki je svojo glasbeno pot s Srednje glasbene šole v  Ljubljani nadaljeval v Nemčiji, na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju, v razredu profesorja Ivana Kovala, kjer je leta 1999 tudi diplomiral. Večkratni nagrajenec različnih državnih in mednarodnih tekmovanj deluje  kot solist ali kot član različnih komornih zasedb, sicer pa poučuje harmoniko na Glasbeni  šoli Fran Korun Koželjski Velenje.

Aleš Vunjak – bobnar, ki se z glasbo ukvarja že dobrih 20 let. Najraje se spogleduje z glasbenimi zvrstmi, ki zahtevajo intenzivno medsebojno glasbeno igro, saj ceni  jasnost, natančnost in izraznost. Uspešno se je preizkusil v različnih glasbenih zvrsteh, kot so jazz, rock, funk, pop, swing in podobno. Sodeloval je oziroma še sodeluje s številnimi glasbenimi izvajalci, kot so Bambola, Zoran Predin, Peter Andrej, skupina Svetnik, Granna, Ana Karneža, Trinitas, Vlado Kreslin, The Pyramids, Maja Založnik & Papas, Boštjan Bračič, The SwingTones, Karin Zemljič, Norbert Arbesser, Peter Januš, Nina Miglič. Nastopil je na številnih glasbenih prireditvah, kot so Mariborski swing festival, Festival LENT, The SwingBrats Cabaret, Zlatna Koogla, All that swing weekend dance festival, obletnica Radia City, Predstavitev kompilacije Val 014, Swing break 2014, Blejska noč, Swingin’ Graz, Frankie 100 in drugje.

Gašper Žerjal – basist, ki je po končanem izobraževanju e-basa in kontrabasa na glasbeni šoli B.A.S.E. pod mentorstvom Mateja Hotka opravil sprejemni izpit na Anton Bruckner Universität v Linzu, smer jazz in improvizirana glasba. Že nekaj let redno sodeluje z orkestrom Druge gimnazije kot somentor ter igra v najrazličnejših zasedbah doma in v tujini. V želji po  izpopolnjevanju glasbenega znanja se je udeležil tudi nekaj strokovnih  seminarjev, kot so Letna jazz šola v Grožnjanu, Letna jazz šola Boben in Lajn.

Sonja Lovrenčič – vokal, po poklicu profesorica francoščine in angleščine. Zaradi velike  ljubezni do jezika, poezije in glasbe sem se  pred leti začela ukvarjati s francoskim šansoni. Ure solo petja pri Dadi Kladenik so se obrestovale, v sodelovanju z odličnimi glasbeniki sem pred nekaj leti izdala zgoščenko francoskih šansonov v novi glasbeni preobleki z naslovom »Toutes ces histoires« (Vse te zgodbe),  kjer je tudi nekaj izmed biserov slovenske popevke, prevedenih v francoščino.

Vstop prost!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila