VEGANSKI TATARSKI BIFTEK
P O T R E B U J E T E
*️⃣ ⅓ skodelice namočenih indijskih oreščkov
*️⃣ ½ skodelice kuhane rjave ekološke leče
*️⃣ ½ skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejenih)
*️⃣ 1 manjša čebula
*️⃣ 1 česen
*️⃣ ½ čajne žličke paprike v prahu
*️⃣ 1 čajna žlička kaper
*️⃣ 6 žlic olivnega olja
*️⃣ svež peteršilj
*️⃣ košček čilija
*️⃣ 2 manjši kisli kumarici
*️⃣ mleta kumina
*️⃣ sol in poper
N A V O D I L A
1️⃣ V vodo namoči indijske oreščke. Če slučajno nimaš vloženih paradižnikov, lahko uporabiš suhe paradižnike, ki jih namočiš v toplo vodo. Pristavi vodo za kuhanje leče in lečo skuhaj.
2️⃣ Indijske oreščke, paradižnike in kuhano lečo dobro odcedi. Lahko jih še dodatno popivnaš s papirnato brisačo.
3️⃣ Pripravi in nareži čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljaj.
4️⃣ Dodatna opomba: uporabi 1 strok česna, po želji lahko kakšnega več. Česen namreč hitro prevzame ves okus, zato previdno s količino :)
5️⃣ Vse skupaj stresi v blender/mešalnik, dodaj še preostale sestavine in dobro zmiksaj.
6️⃣ Namaz se postreže s pečenim toastom ali kruhom. Po vrhu lahko posuješ vložene kapre v kisu.
7️⃣ Nastane čudovit namaz, ki bo zadostil še tako zahtevne gurmane – vendar ne pričakuj okusa mesa. Uživaj! :P
Korake s fotografijami najdete na Facebook in Instagram profilu Layerjeve hiše. Pa lepe praznike!
Za recept in sestavine hvala kranjski Trgovini Krajček, pečen kruh z drožmi (ki je obvezen dodatek k tatarcu) pa pa je za nas spekla Nataša – najdete jo pod imenom Natašine droži.