VELIKANI _ plastične krajine [BIEN 2021] R A Z P R O D A N O

petek, 13. 08. 2021
| 18:00
Globus

Premiera predstave je razprodana - za ponovitve spremljajte spletne kanale Layerjeve hiše in Zavoda Odprti predali. 

Vstop je prost.

Spoznajte velikane plastične krajine - človeka, oblak in ledeno goro ter kako imajo naša dejanja posledice v prihodnosti na drugem koncu planeta preko relacije vzroka in učinka - teorije Metujevega učinka. Velikani so metafore za zavedno in nezavedno delovanje človeka (kaj iniciiramo, kako to razvijemo skozi proces ozaveščanja). Preko poetične plesno-vizualne zgodbe bomo aplicirali naša dejanja – kako odvržen odpadek pripomore k lomljenju ledene gor, podnebnim spremembam ali k nastanku otokov plastike v oceanu. Velikani so "sešiti" iz recikliranih plastičnih vrečk.
Plesno - vizualna uprizoritev za celo družino je del zaključka Fesitvala Bien 2021 v tretjem nadstropju Globusa, v jeseni pa bo imela 2.10.2021 ljubljansko premierno uprizoritev v Hiši otrok in umetnosti.
* Vstop prost. Omejeno število mest, obvezne rezervacije na odprti.predali@gmail.com ali rezervacije@layer.si
* Dogodek bomo izvedli po trenutno veljavnih navodilih NIJZ.
koncept + koreografija + režija: Ajda Tomazin
soustvarjanje in ples: Špela Premlč
avtorska glasba: Drejc Pogačnik, Sašo Tepina
animacija: Martin Mejak
video: Črt Štrubelj
pomoč pri izdelavi scenskih elemntov: Gall Močnik
svetovanje in oblikovanje svetlbe: Anže Virant
produkcija: Ajda Tomazin, ODPRTI PREDALI, zavod za sodobne inetredisciplinarne procese Kranj s podporo Mestne občine Kranj
koprodukcija: Hiša otrok in umetnosti Ljubljana, Zavod Carnica (Layerjeva hiša)
_________________________________
*Uprizoritev VELIKANI ima korenine v avtorskem delu Ajde Tomazin z umetniško študijo Net in Work v Frankfurtu v Nemčiji (2011-2014), leta 2020 je razvila plesno instalacijo s slušalkami ICEBERG_the giant v javnem prostoru – ki je bila del Festivala UKREP ter Festivala Reciklart v Ljubljani; v Kranju pa v okviru festivalov Kalejdoskop in BIEN Kranj. Projekt VELIKANI črpa navdih iz prej že mednarodno prepoznanih projektih, ki za najmlaše in ostale generacije gradijo interdisciplinarna umetniška dela.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila