Skupinska razstava
sobota, 19. 11. 2016
- sobota, 3. 12. 2016
Stolp Škrlovec

Veter, skupinska razstava

Stolp Škrlovec

  1. 11. - 5. 12. 2016

Odprtje: sobota, 19. november, ob 18. uri

Idejni projekt je nastal z željo, da vzpodbudimo povezovanje in skupinsko soustvarjanje “nežnejšega” spola, ter hkrati povežemo domače in tuje umetnice, ki že leta delujemo v kulturi. Devet deklet iz različnih umetniških platform, katere združuje okolje znotraj katerega delujemo, pa naj gre to za družbo, glasbo ... Tema projekta je pojem veter, ki ponuja ogromno interpretacij, pa naj ga razumemo kot naravno gibanje zraka ali kot metaforo. Vsaka umetnica se predstavi z enim svojim delom preko poljubne tehnike in medija. Z mislijo na veter.

 

POLONA ČERNE

Rojena 26. 12. 1987 na Jesenicah. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer Industrijsko oblikovanje, izobraževanje nadaljuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer kiparstvo. V času študija prejme Prešernovo nagrado ALUO, Ljubljana, za kiparsko delo “Družina”. Prav tako prejme Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani za skupinsko kiparsko delo “Čakajoči”. Leta 2013 z diplomo zaključi študij. Živi in dela v Ljubljani.

ŽIVA DRVARIČ

Rojena 27. 2. 1988 v Ljubljani, je absolventka podiplomskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala pod mentorstvom doc. Žige Kariža na temo uporabe mešane tehnike v slikarstvu. V študijskem letu 2013/14 je v okviru Erasmus študijske izmenjave študirala na Universität für angewandte Kunst na Dunaju, kjer od začetka leta 2015 živi in dela, s študijskim letom 2015/16 pa je začela študij transmedialne umetnosti pri prof. Brigitte Kowanz na Universität für angewandte Kunst.

ZALA KALAN

Zala Kalan (1986) je akademska restavratorka. Študij je zaključila leta 2013 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, od takrat naprej deluje kot restavratorka in oblikovalka lutk v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Je soustanoviteljica umetniškega dua NUMOKK, kjer deluje na področju ilustracije.

HANNA JUTA KOZAR

Rojena 22. 12. 1985, zaključuje študij ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje zlasti na področju vizualne komunikacije, ki se z novimi projekti in izkušnjami prepleta z najrazličnejšimi oblikami vizualnega, ter medijev – od risbe prek animacije do scenografije. Poleg zaključevanja faksa se poskuša udejstvovati pri čim več projektih in aktivnostih, ki navdihujejo in gojijo željo po širjenju znanja in izkušenj.

ŽARKA KRPAN

Rojena 1988, se je leta 2007 vpisala na Tekstilno in modno oblikovanje v Zagrebu. Na isti fakulteti je leta 2012 magistrirala iz kostumografije. Tekom študija se leta 2009 predstavi s kolekcijo na Dreft Fashion Week Zagreb in leta 2010 s kolekcijo na dogodku Modni Ormar. Leta 2011 zaključi poletno šolo na Central Saint Martins (CSM) v Londonu in prostovoljno dela pri filmu “Goltzius and the Pelican company”. Od leta 2014 je zaposljena kot kostumografinja v Hrvaškem Narodnem Gledališču v Varaždinu.

URŠKA PREIS

Rojena 24. 1.1992 v Ljubljani. Leta 2015 je po izmenjavi na Listaháskóli Íslands v Reykjavíku na  Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje diplomirala iz smeri grafično oblikovanje. Na magistrskem študiju je prešla na modul Fotografija, trenutno je na izmenjavi na Leipziški Hochschule für Grafik und Buchkunst. Je del umetniškega dua Thieves Klein ter harfistka glasbenega dua II/III.

BRIGITA STAREŠINIČ

Brigita Strarešinič (22. 4. 1988) je leta 2007 vpisala študij grafičnih in interaktivnih komunikacij in leta 2014 postala magistrica grafična inženirka. Deluje na področju vizualnih komunikacij.

SONJA GRDINA

Sonja Grdina (1986) je diplomirana profesorica likovne umetnosti. Študij je zaključila leta 2011 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in od takrat naprej deluje kot izvršna producentka za Aksiomo – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana. Glavno področje njenega izražanja je umetniška grafika, predvsem tehnika kolagrafija. Njena dela sestojijo iz abstrahiranih in abstraktnih oblik, ki jih med seboj velikokrat povezuje ekspresivna linija.

LEA ZUPANČIČ

Lea Zupančič, rojena v Ljubljani leta 1986, je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo nadaljevala študij na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafične in interaktivne komunikacije, kjer je leta 2011 diplomirala iz ilustracije pod mentorstvom prof. Dušana Kirbiša. Na istem oddelku je nadaljevala podiplomski študij ter 2014 magistrirala iz področja tipografije pod mentorstvom doc. Domna Frasa. Živi v Ljubljani in deluje kot oblikovalka vidnih sporočil.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila