Kolaž x sitotisk, Squeegee delavnica

Kolaž x sitotisk, Squeegee delavnica
Layerjeva hiša
Torek, 13. 8., ob 15.30

Squeegee sestavlja tandem mladih vsestranskih ustvarjalcev, ki na svojih sitotiskarskih delavnicah ponuja korak naprej za vse, željne unikatnega ustvarjanja in novega rokodelskega znanja.

Preko delavnic, izdelkov in posledičnega ustvarjanja Squeegee poskuša ljudi ozaveščati tudi o zelo zaskrbljujočem stanju modne in tekstilne industrije. V ljudeh želi znova vzbuditi željo po kvalitetnih in unikatnih tekstilnih kosih, predvsem pa opomniti na kreativno možnost izboljšave ali popravila nekega kosa, ki bi drugače končal med cca. 1700 tonami oblačil, ki jih ljudje letno zavržemo.

Glavna dejavnost skupnosti Squeegee je izvedba sitotiskarskih delavnic, ki temeljijo na preprostem, mnogim neznanem, postopku brez nepotrebnih kemikalij. Z omenjenimi delavnicami nudijo udeleženim informacije in znanje o sitotiskarskih osnovah, hkrati pa preko učenja vsak posameznik spozna tudi veliko novega o mešanju barv, postavitvi kompozicije, tisku na različne materiale itd.

Cena delavnice na osebo: 10 eur
Trajanje delavnice: 3 ure
Prijave: info@squeegee.si

V ceno so všteti vsi materiali, ki jih potrebujete za izvedbo delavnice in prigrizki za lačne možgane.

Zaradi narave dela je delavnica omejena na največ 10 udeležencev.

Za več informacijo lahko pišete na e-mail ali pokličenete na 040423622.

Zelo zabavno bo, če si prinesete kakšen kos oblačila, preobleke za vzglavnike, majice,… za potiskat. Pomembno je, da barva blaga ni pretemna. Lahko prinesete tudi papir ali karton in tako prenesete svojo domišljijo kamorkoli želite. V kolikor nimate nobene svoje prazne majice, jih bo za vas priskrbel Squeegee.

S seboj je priporočljivo imeti tudi kakšen star predpasnik, da bodo vaša oblačila pri delu ostala čista.

www.squeegee.si