Pogovor z umetnico Michele Landel

 
Pogovor z umetnico Michele Landel in intervencija v galerijskem prostoru
Ponedeljek, 18. 7., ob 19.00
Layerjeva hiša
 
Pripravljamo pogovor z umetnico iz ZDA, ki v svojih delih naslavlja temo nasilja nad ženskami, tekom pogovora bomo v globino spoznali tudi delo Virginie Wolf in v živo posegli v umetničino umetniško delo razstavljeno na festivalu KAOS v Galeriji Stolpa Škrlovec.
 
Ne zamudite!
 
 
Umetnica Michele Landel z uporabo fotografij, blaga, papirja in niti ustvarja čudovita, a tudi malce srhljiva dela v tehniki patchwork. S svojimi umetniškimi deli prikliče simbole moči, izgube in spomina, veze ​​figure, rezano cvetje in prostore domačnosti. Ker želi opozarjati na samozavedanje in notranje svetove, se v njenih delih pogosto ponavljajo tehnike zrcaljenja in motivi senc. Na podlagi intimnosti, ki temelji na obarvanih in popravljenih rabljenih rjuhah, dodaja element strojnega vezenja, povezanega z obrtjo, njenim umetniškim delom v prvi vrsti domačnost, obenem pa jih namerno distancira od tradicionalne tekstilne obrti.
 
Michelle Landel (1976) je ameriška umetnica, ki živi in ​​dela v Sèvresu v Franciji. Diplomirala je iz likovne umetnosti in umetnostne zgodovine. Njena umetniška dela so bila razstavljena po vsej Evropi in v ZDA. Trenutno jo zastopajo galerija Ségolène Brossette v Parizu, galerija Le Salon Vert v Ženevi in ​​galerija Muriel Guepin v NYC.