ŽIRIJA ODPRTEGA POZIVA

Žirija, ki bo izbrala dela letošnjega odprtega poziva:

EVA MLINAR

Eva Mlinar (Slovenija) je končala študij umetnostne zgodovine ter študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje na različnih področjih vizualne umetnosti od knjižne ilustracije, slikarstva, muralov do gledališča. Svoje ilustracije je prispevala za številne knjige in revije ter se predstavila na mnogih razstavah doma in v tujini. V svojem delu najraje raziskuje ikonografijo in zgodovino idej, v ilustracijo pa pogosto vnaša elemente kolaža.

https://evamlinar.com/

______________________________________________________________________________

BILL NOIR

Bill Noir (Francija) se je rodil v mestu Tours v Franciji leta 1981. Po končanem študiji vizualne umetnosti na prelomu tisočletja ga je njegov interes za ustvarjanje vodil vse od pinhole fotografije (camera obscura), eksperimentalnega super-8 filma, prek sitotiska do družinske fotografije. Od leta 2008 se osredotoča predvsem na kolaž.

http://cargocollective.com/billnoir

______________________________________________________________________________

CHRISTOPHER KURTS

Christopher Kurts (ZDA) je pripovedovalec zgodb, umetnik in koordinator Inštituta Kolaj. Njegovo umetniško delo je bilo pred kratkim predstavljeno na razstavi “Empty Columns are a Place to Dream” na Irskem avgusta lani. Januarja je izšla knjiga o istem projektu in razstava je odpotovala v Muzej umetnosti v Knoxvillu. Kurts je tudi vodja skupnosti umetnikov, ki delujejo pod imenom The Mystic Krewe of Scissors and Glue.

www.christopherkurts.com

______________________________________________________________________________