torek, 7. 10. 2014

V sklopu 3. Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj-ZDSLU 2014, ki se bo odvijal na 21 razstaviščih v Kranju in njegovi okolici v znamenju KOLAŽA in ASEMBLAŽA, bo sodelovalo 130 umetnikov iz 12-tih držav.

Pričetek glavne otvoritve Festivala bo v torek 7. oktobra ob 17. uri na Glavnem trgu v Kranju. Iz Glavnega trga se bomo sprehodili na vsa prizorišča v mestnem jedru med drugim tudi v Layerjevo hišo, ter stolp Škrlovec z galerijo Janeza Puharja. Odprtje festivala bo v GORENJSKEM MUZEJU, podelitev priznanj in nagrade ZDSLU 2014 pa bo kot zadnja dejanje sledilo ob 19:15 v GALERIJI dr. CENETA AVGUŠTINA na Zavodu za kulturno dediščino Slovenije – območne enote Kranj, kjer bo tudi odprtje razstave akademskega slikarja STANETA JAGODIČA dobitnika častnega priznanja Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) za leto 2014 na področju asemblaža.

 

Avtorja bo predstavil ddr. DAMIR GLOBOČNIK. Priznanje pa mu bo podelil predsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov Aleš Sedmak.

Galerija Janez Puhar – 10 pogledov na asemblaž:

Marko Tušek, Dubravko Baumgartner, Ivo Prančič, Vinko Železnikar, Jože Šubic, Klavdij Tutta, Boris Zaplatil, Paola Korošec, Matic Kos, Črtomir Frelih

Layerjeva hiša – galerija:

Razstava asemblažev posvečena Vinku Tušku

Layerjeva hiša – klet: Asemblažna inštalacija

Zoran Srdić Janežič

Layerjeva hiša – na vrtu: Asemblažne kupole

Andreja Eržen

http://likovnodrustvo-kranj.weebly.com/festival-2014.html

REZIDENCE
Gosti rezidenc, ki ustvarjajo pri nas: Larissa Tomassetti, Ingrid Riebler, Werner Stadlmann

V rezidenčnem ateljeju bomo gostili tri avstrijske ustvarjalce, ki  bodo v okviru  mednarodnega Likovnega Festivala Kranj 2014 – ZDSLU, ustvarjali v ateljejih Layerjeve hiše in bodo svoja dela tam tudi postavili na ogled, hkrati pa se bodo predstavili tudi v Galeriji Kranjske hiše – Zavoda za turizem. Srečanje teh umetnikov  temelji na dobrih kreativnih odnosih med koroškimi umetniki in umetniki združenja Likovno društvo Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila