Rezidence

UMETNIŠKE REZIDENCE LayerAIR

“Prostor, kjer se srečujejo umetniki in ki se še ni odločil, ali bo kavarna, muzej, galerija, umetniška šola, koncertna dvorana. In ravno to ga dela tako zanimivega.”
-Mucy

LayerAIR je program umetniških rezidenc, ki ponuja edinstveno izkušnjo za vse umetnike, ki iščejo miren prostor z veliko možnostmi za ustvarjanje novih projektov. Umetniki bivajo v Layerjevi hiši, ki je bila nekoč dom baročnega slikarja Leopolda Layerja, danes pa predstavlja živahno umetniško središče, kjer vse leto potekajo razstave, festivali, delavnice in koncerti. Umetniki imajo tako možnost  živeti in soustvarjati lokalno umetniško skupnost, na drugi strani pa uživati v vsem miru, ki ga potrebujejo. Lokacija hiše v starem mestnem jedru predstavlja idealno izhodišče za raziskovanje vseh lepot Kranja: kanjona reke Kokre, rovov pod Kranjem, Bobovških jezer in krajinskega parka Udin boršt. 

LayerAIR vodi ekipa Zavoda Carnica, ki ima več kot 10-letne izkušnje na področju iniciacije urbanih sprememb, organiziranja umetniških festivalov, bienalov, razstav, dogodkov in rezidenc. Zavod Carnica bo vašo LayerAIR izkušnjo podprl s strokovno pomočjo in prijaznimi nasveti. Naši najpomembnejši umetniški in glasbeni projekti in festivali so:

> Bienale tekstilne umetnosti BIEN
> Festival sodobnega kolaža KAOS
> Festival klavirske glasbe Pianopolis
> cikel glasbenih rezidenc in koncertov Dvocikel
> umetniške rezidence
> program umetniških razstav 
> Layerjeva založba

Zahvaljujoč prizadevanjem Zavoda Carnice je Kranj postal dom prepoznavne živahne umetniške skupnosti v kulturnem prostoru med srednjo Evropo in Balkanom.

Postanite del umetniške skupnosti > pridobite VEČ INFORMACIJ o programu LayerAIR in se PRIJAVITE.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila