Krajnčan Brothers

četrtek, 6. 04. 2023
| 20:00
Stolp Škrlovec
[53. TEDEN SLOVENSKE DRAME]

 

Večkrat nagrajena in mednarodno uspešna Žigan in Kristijan Krajnčan združujeta vokal, violončelo, tolkala in ples v osupljivo odisejo, ki z neusahljivo energijo jadra med različnimi žanri, generacijami, temperamenti in emocijami.

 

ŽIGAN KRAJNČAN (1995) je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer ustvarja na različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju ter premikanju žanrskih in stilnih meja. Umetniška pot ga je na uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte.

 

KRISTIJAN KRAJNČAN (1986) se uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih umetnikov svoje generacije. Virtuoz tako na violončelu kot na bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec je prejemnik številnih nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja. S soloprojektom DrummingCellist je izdal štiri albume. Na zadnjem albumu Zabučale gore (2022) je s sodobnim pogledom poustvaril slovensko ljudsko glasbo. Sodeloval je pri 52 albumih in koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih in plesnih projektov.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila