Damir Avdić

Damir Avdić (dodatni program Tedna slovenske drame)

četrtek, 6. 04. 2017

Od 27. marca do 8. aprila v Kranju poteka 47. Teden slovenske drame. Po predstavah se dobimo v Layerjevi hiši!

V četrtek, 4. aprila, je na sporedu koncert bosanskega psiha Damirja Avdića.

Damir Avdić se na Tednu slovenske drame predstavlja tudi kot igralec in režiser v drami Mefisto, ki se bo v stolpu Škrlovec prikazala 31. marca ob 17. uri.

Umetnik besede. Ostre kot britev, neposredne kot strel v glavo, iskrene kot srce. Brez kompromisov in iluzij zmede razjarjene punkerje in zakajene hiphoperje, odlepi zamišljenega intelektualca od šanka in zapre gobec tudi najbolj neolikanemu gobezdaču. Njegova beseda je žilava, napeta, drzna. Resnica boli in Diplomatz alias Damir Avdić jo razgali ognjevito, surovo in neizprosno. Pove jo s psihotičnim, vampirskim pogledom, zareže pa z grobim, močnim kitarskim riffom, ki prej pripada hardkorovski šoli kot pa kantavtorskemu klubu.

Damir Avdić alias Bosanski Psiho je vse v eni osebi – pevec, pesnik, kitarist, bend, kantavtor oziroma anti-kantavtor, igralec, pisec, mislec. Vse počne iz srca. S trezno glavo. Zmeraj udari naravnost v jedro problema. Marsikomu stopi na stari žulj. Do obisti razkrinka banalnost surove vsakdanjosti. Damir Avdić je svojimi številnimi albumi potrdil status enega najpomembnejših avtorjev zadnjega desetletja, poleg tega pa si je prislužil še oznako najostrejšega pesnika Balkana.

Obisk koncerta je brezplačen. Dogodek poteka v soorganizaciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila