FUTURSKI x Tatjana Kotnik

Dvocikel: FUTURSKI x Tatjana Kotnik

sobota, 22. 06. 2019
- petek, 28. 06. 2019
Layerjeva hiša

FUTURSKI in vizualna umetnica Tatjana Kotnik bodo od 22. 6. do 28. 6. 2019 v sklopu Dvocikla na 6 - dnevni glasbeni x kolaž rezidenci v Layerjevi hiši. Plod glasbeno-likovnega sodelovanja bo predstavljen na dveh koncertih v Kranju in Ljubljani. Prvi, na Terasi Layerjeve hiše, v petek, 28. 6., bo v okviru odprtja mednarodnega festivala sodobnega kolaža KAOS , drugi, ljubljanski koncert v Klubu rečnih kapitanov pa bo obenem tudi promocija novega albuma FUTURSKI “Emotional Tourist”, ki bo izšel letos junija.

 

 

Koncert v Kranju: Terasa Layerjeve hiše

petek, 28. 6., ob 21.00 → Odprtje mednarodnega festivala sodobnega kolaža KAOS

Vstopnine ni

 

Koncert v Ljubljani: Klub rečnih kapitanov Ljubljana
ponedeljek, 1. 7., ob 21.00 → Promocija izida albuma Emotional Tourist
Vstopnine ni

 

 

 

FUTURSKI v svoji glasbi izražajo atmosferično in melanholično senzibilnost zasanjanega sint-popa, zaznamovanega z docela sintetičnim zvokom in mehkimi prepleti klaviaturnih, tolkalnih, kitarskih in vokalnih elementov. Zasedba, ki je z delovanjem začela leta 2015, bo v samozaložbi izdala drugi kratkometražni album “Emotional Tourist”, ki na domačo sceno prinaša svežino neobremenjene sintetične in melanholične spevne godbe. Izid napoveduje njihov nov single “Bad Dreams”: https://vimeo.com/331433584

“Emotional Tourist” beži pred nerešenimi preteklimi travmami. Skače od ene osebe do druge in se hrani preko njihovih čustev in izkušenj, ne da bi pustil, da se stare rane zacelijo. Skupina je v nekaj letih obstoja dodobra zaznamovala domača in mednarodna klubska prizorišča, saj je za njo uspešna turneja po Češki in Poljski, koncert na festivalu Liverpool Sound City in nastop na festivalu MENT Ljubljana. Lansko poletje so otvorili z nastopom na glavnem odru zagrebškega festivala InMusic, zaključili pa s koncertoma v Bratislavi in na Waves Vienna.

https://linktr.ee/futurski

Tatjana Kotnik (1994, Celje) je mag. krajinske arhitekture in vizualna umetnica, ki ji je kolaž, od kar zna uporabljati škarje, najljubša likovna tehnika. Še posebej takrat, ko v plasti fotografij in sličic skrije tudi ideje, spomine in vizualne stile, ki govorijo jezik določenega občutka. Ko je kolaž ustvarjen posebej za glasbo, mu to doda še dodatno dimenzijo / plastovitost.

 

 

Produkcija: Zavod Carnica / Produced by Carnica Institute
Partnerji: Društvo rečnih kapitanov, Moonlee Records, Prešernovo gledališče Kranj
Sofinancerji: MOK, MOL, MzK

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila