Hexenschuss

Hexenschuss

petek, 18. 01. 2019
| 20:00
Stolp Škrlovec

Vstopnine ni

Bobnarsko-synth duo Hexenschuss sestavljata Gil Luz (Malka Spiegel, Sirenot) in Assi Weitz (JAP, Gone Bald, Sophya). Producirata hrupne, ostre in hitre instrumentalne skladbe ter mešata klasični synth punk, industrial in new wave s sodobnimi zvočnimi stili. Njuna glasba je umazana, napada vse čute in je brez žanrskih omejitev, ne izogiba se niti eksperimentalni glasbi niti popu. Člana benda sta pod vplivom različnih glasbenikov (The Fall, Wire, Faust…), sledi slednjih pa v njuni glasbi ni moč najti. Čeprav Hexenschuss verjame v instrumentalni performans v živo (bobni/klaviature), njun pristop do glasbe, ki jo producirata, izvira iz sveta elektronske glasbe. Drža dua je post-punkovska, kar pomeni, da prinaša nekaj novega in ne igra že obstoječega žanra oziroma zvoka. V Hexenschussu se prepleta veliko žanrov in zato pritegne glasbene sladokusce iz vseh krogov, od dancea do rocka, od post-punka do psihadelije.

Hexenschuss je začel z nastopanjem konec leta 2013 v Tel-Avivu in Amsterdamu, od leta 2014 pa ima redne nastope po vsej Evropi, med drugim na znanem festivalu Drill v Angliji in na live radio sessionu Resonance FM v Londonu. 2014 je band v samozaložbi izdal debetni album Hexenschuss, zmiksan pod taktirko izraelskega indie producenta Uri Frosta. Gobbledegook, drugi album, je bil izdan leta 2017, Leta 2018 je Hexenschuss prispeval skladbo za nagrajeni plesni film „Otherland“, istega leta je band sodeloval z britanskim duom Immersion, skladba pa je bila izdana na novem albumu Immersion.

Koncert v stolpu Škrlovec bo zaključek glasbene rezidence v Layerjevi hiši, kjer bo Hexenschuss pripravljal material za novi album, planiran v letu 2019.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila