Junema
sreda, 6. 02. 2019
| 20:00
Stolp Škrlovec

Junema je šestčlanska skupina iz Ljubljane. Žanrsko jih težko opredelimo, saj okus članov zajema raznolike glasbene zvrsti; stapljajo elemente pop muzikaličnosti, bossa nove, kantavtorskih pripovedi, latino zvočnih nians, koketirajo pa tudi z alternativno- rockovskimi glasbenimi vzgibi.

»Skupina je v talilnem loncu več žanrskih prepletov uspešno stkala svojevrstno glasbeno izkaznico sebi lastne identitete, ki te žanre učinkovito premošča in jih združuje v odprt ter silno spravljiv medsebojni dialog« (Aleš Podbrežnik, Rockline.si).

Navdih za glasbeno ustvarjanje črpajo iz temeljnih eksistencialnih vprašanj, kot so smisel življenja, odnos med moškim in žensko, mesto človeka v naravi, ter iz različnih čustvenih stanj. Pod intimna in pripovedna besedila, ki so nastajala skoraj desetletje in niso vedno na prvo žogo, se podpisuje kitarist Luka Snoj.

»Nežin vokal nenehno prevzema poslušalca z izpovedno milino in krhko, skorajda deviško, nežnostjo« (Aleš Podbrežnik, Rockline.si).

Njihov debitantski album Ko se ustavi čas, ki je izšel spomladi 2018 pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Ob koncu leta minulega leta je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi V intervalu večnih sanj in Odčarana pa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202. Junema s svojim prvencem v slovenski glasbeni prostor prinaša neobremenjeno svežino in preprosta življenjska sporočila, na katera v »prehitrem svetu rutin, betona in saj« pogosto pozabljamo.

Junema so: Neža Trošt (vokal), Luka Snoj (akustična in klasična kitara), Marko Ovčak (električna kitara in spremljevalni vokal), Blaž Vehar (bas kitara), Anže Sitar (bobni) in Luka Hočevar (klaviature).

https://www.facebook.com/junema.band/?fref=ts

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila