torek, 10. 03. 2020
Stolp Škrlovec

Avtorska nemogledališka avrikuleska "Konflikt"
Repriza: Stolp Škrlovec, Kranj, 10. marec 2020 ob 19:30
Vstop prost

Poglavitna tema gledališke predstave "Konflikt" je slikovito opozarjanje na večno ponavljajoči se konflikt med svetom slišečih in tistim nevidnim svetom gluhih.
Gre za izviren popolnoma avtorski projekt, ki vključuje zahtevne in raznolike umetniške pristope. Z uresničevanjem koncepta nemega gledališča je predstava izdelana primerno vsem segmentom publike, ne glede na slišnost ali gluhost. Ne opira se na znakovni jezik in tudi ne na govorno sporočanje slišečih, zato tudi po svoji umetniški naravi ne zahteva ali potrebuje tolmačenja. Vsi imamo življenjsko priložnost biti čuječni; ne glede na to, kako dobro slišimo!
Predstava je vsebinsko usmerjena v prebujanje oziroma osveščanje gledalcev, da v njihovem okolju obstajajo tudi soljudje z nevidnimi vseživljenjskimi komunikacijskimi ovirami. Alternativna gledališka skupina se oteva karakternega dramskega eksperimenta z nekonvencionalnimi umetniškimi pristopi v večni iluziji, da smo se ljudje sposobni prebuditi in celo spremeniti.
Avtorska gledališka avrikuleska "Konflikt" je vključena tudi v program "Nevihtno nebo" v sklopu projekta za kulturno opolnomočenje ranljivih skupin "Mutunk".

PRODUKCIJA:
Kulturno društvo FIGURA, AURIS - MDGN za Gorenjsko Kranj, Zavod Carnica in Zavod O

AVTOR:
Domi Vrezec

REŽIJA IN DRAMATURGIJA:
Domi Vrezec

KOREOGRAFIJA:
Ajda Tomazin

IGRALSKI ANSAMBEL:
Simon Škodnik, Maja Šušteršič, Martina Rus, Alenka Dobnikar, Stanko Mur, Faton Gashi, Ivan Vačovnik, Vesna Broder, Milena Reichard, Mirko Reichard, Mirsada Ibradžić, Marko Dragoš

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila