Miha Perčič, Ajda Tomazin, Junema, Nika Solce, Andrej Štular

Layerjeva hiša in trije stolpi, Teden kulture 5.-8. februar 2019, Večerni program

torek, 5. 02. 2019
| 19:00
- petek, 8. 02. 2019
Layerjeva hiša in trije stolpi

Teden kulture v kulturni četrti Kranja se med 5. in 8. februarjem središči okoli Prešernovega dneva 2019. Z njim se začenja nova sezona kulturnih programov v Layerjevi hiši in treh stolpih, Škrlovcu, Vovkovem vrtu in Pungertu.

 

VEČERNI PROGRAM

 

Miha Perčič: Art reciklaža

Voden ogled razstave in pogovor z avtorjem

torek, 5. februar, ob 19.00

Galerija Layerjeve hiše

 

Miha Perčič se z razstavnim projektom Art reciklaža samostojno predstavlja v galeriji Layerjeve hiše. Grafike na tokratni razstavi so izdelane v tehniki visokega tiska, pridružujejo se jim grafično obdelani 3D objekti s pomenljivim podnaslovom “umetnine za s sabo”. Razstava je sestavljena iz ciklov Okolje in Borg. V sklopu Tedna kulture bo v Galeriji Layerjeve hiše potekal voden ogled razstave in pogovor z avtorjem.

 

 

Ajda Tomazin: Odprti predali

Odprtje razstave s plesnim performansom KD Qulenium

sreda, 6. februar, ob 19.00

Galerija Stolpa Škrlovec

 

Pregledna razstava ODPRTI PREDALI avtorice mag. Ajde Tomazin zaobjema interdisciplinarna umetniška dela, ki so nastala med leti 2008 in 2018. Dela so s področij fotografije, oblikovanja keramike, modnega oblikovanja, oblikovanja nakita, interaktivne instalacije in uprizoritvenih praks. V sklopu Tedna kulture bo v Galeriji Stolpa Škrlovec odprtje razstave s plesnim performansom KD Qulenium.

 

 

Junema s prvencem Ko se čas ustavi

Koncert

sreda, 6. februar, ob 20.30

Stolp Škrlovec

 

Junema je šestčlanska skupina iz Ljubljane. Žanrsko jih težko opredelimo, saj okus članov zajema raznolike glasbene zvrsti; stapljajo elemente pop muzikaličnosti, bossa nove, kantavtorskih pripovedi, latino zvočnih nians, koketirajo pa tudi z alternativno- rockovskimi glasbenimi vzgibi. Navdih za glasbeno ustvarjanje črpajo iz temeljnih eksistencialnih vprašanj, kot so smisel življenja, odnos med moškim in žensko, mesto človeka v naravi, ter iz različnih čustvenih stanj.

 

 

Nika Solce: Nesem sončnico na rami

Koncert za otroke

četrtek, 7. februar, ob 18.00

Stolp Pungert

 

 

Andrej Štular: Vseeno

Odprtje razstave

četrtek, 7. februar, ob 19.00

Galerija Layerjeve hiše

 

Andrej Štular, arheolog vsakdanjega življenja in aktivni pripadnik sodobnega nabiralništva, se na vseh prostih stenah in zaprašenih kotih Layerjeve hiše predstavlja z obsežno pregledno razstavo. Štular na razstavi Vseeno odgovarja umetniškemu duhu časa, ko je lahko vse eno. Z navihano ljubeznijo do vseh spreobračanja vsakovrstnih kod, sistemov in jezika ter lastne ustvarjalne samozadostnosti pa nas opominja, da bo, v preprosti maniri, svet lepši, če nam za tisto eno ne bo vseeno.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila