Literarna čajanka: Ivan Mitrevski

sobota, 18. 11. 2023
| 17:00
Kavarna Layer
novembrska doza literature ob čaju

Ivan Mitrevski (1979) je ilustrator, stripar in pisatelj, ki večinoma ustvarja za otroke in mladino. Na Layerjevi literarni čajanki bo predstavil svoj prvi strip za odrasle.

Nevidna življenja je strip, v katerem so zbrane resnične zgodbe delavcev, ki so se po pomoč obrnili na Delavsko svetovalnico. Avtor je bil namreč nekaj časa njihov prostovoljec in zanje opravljal razne drobne opravke. Takrat se je odločil, da bo njihove zgodbe zbral in narisal. V Delavski svetovalnici jim je to povedal in dali so mu kot, kamor sem je lahko usedel. Tedne in mesece je tam sedel in poslušal množice delavcev, ki so hodile k njim. Zgodbe, ki so jih povedali, lahko preberete v tej knjigi.

Delavska svetovalnica je organizacija, namenjena zagovorništvu, varstvu, promociji ter razvoju delavskih, socialnih in statusnih pravic delavcev in ostalih ranljivih skupin. Nanje se obrača predvsem delavstvo, ki dela v panogah, kjer ni veliko sindikatov, ne kolektivnih pogodb in ne prav veliko drugih formalnih struktur, na katere bi se delavci lahko obrnili po pomoč. To so gradbinci, čistilke, umetnice, medijski delavci, kuharji, natakarji, delavci v turizmu, tuji delavci in tako dalje.

Z avtorjem se bo pogovarjala Hana B. Kokot, urednica Layerjeve založbe, pogovoru se bo pridružil tudi Goran Lukić iz Delavske svetovalnice. Vstop je prost.

 

____________

Ob dogodku bomo odprli še spremljevalno razstavo Ivana Mitrevskega, ki bo na ogled v Kavarni Layer. Vabljeni!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila