Literarna čajanka: Lena Kregelj in Samanta Hadžić Žavski

sobota, 24. 05. 2025
| 17:00
Kavarna Layer
Pogovor o literaturi ob čaju
Sobota, 24. 5. 2025, 17.00
Kavarna Layer

Na majski čajanki ne bomo klepetali z eno, ampak kar z dvema slovenskima pisateljicama in sicer z Leno Kregelj, ki je nedavno izdala zbirko kratkih pripovedi Zato sem torej prišla in s Samanto Hadžić Žavski, ki je napisala roman Še en vdih. Se vidimo 24. maja!

Lena Kregelj (1984) je pisateljica, diplomirana komunikologinja in doktorica znanosti na področju socialne psihologije. Poklicno se ukvarja z raziskovanjem samomorov na Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani. Njena najljubša oblika literarnega ustvarjanja so kratke zgodbe, ki jih redno objavlja na svoji spletni strani, v literarnih revijah in na spletnih platformah. Zanje je prejela že tudi kar nekaj literarnih nagrad. Ko ne piše, se ukvarja s slikarstvom, ki je njena strast od malega, za sprostitev pa najraje zahaja v slovensko visokogorje, ki ji predstavlja nepogrešljivo svobodo in odmik od vsakdanjika. Avtorica fotografije je Lene Kregelj je Mankica Kranjec.

Samanta Hadžić Žavski (1993), poročena Kranjčec, je magistrica primerjalne književnosti in literarne teorije ter pisateljica. V študentskih letih je začela s pisanjem kratke proze, ki jo je objavljala v literarnih revijah, kasneje pa je izdala tudi dve kratkoprozni zbirki, Serijski morilec (2019) in Obiski (2022). V letu 2022 je izšel tudi njen romaneskni prvenec Smrt, v temo zavita, s katerim se je uvrstila med deseterico nominirancev za nagrado kresnik. Avtorica fotografije je Samante Hadžić Žavski je Kristina Dremšak.

S pisateljicama se bo pogovarjala urednica Layerjeve založbe Hana B. Kokot. Vabljeni na čaj, piškote in pogovor o literaturi.

Vstop je prost!

Dogodek je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja in za zagotavljanje pravilnega delovanja strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani potrjujete in sprejemate uporabo piškotkov.

Sprejmi vse Sprejmi samo potrebne