Luka Matić – Prenoma

petek, 20. 10. 2023
| 19:30

Cikel rezidenc, koncertov in performansov Mladi Raziskovalci je namenjen vodeni vključitvi izbranega ustvarjalca mlajše generacije v profesionalna infrastrukturna in raziskovalna okolja. V letu 2023 je eden od ustvarjalcev v rezidenci bobnar Luka Matić, ki bo v Layerjevi hiši predstavil projekt z naslovom Prenoma.

 

Ustvarjalec o projektu pravi sledeče:
Osrednja tema projekta je razumevanje pogojev, ki tvorijo podlago za glasbeno enotnost. V sklopu programa Mladi Raziskovalci VI. se Luka Matić z izbrano zasedbo podaja na praktično, glasbeno izpraševanje koncepta enotnosti, katerega cilj je razvoj teoretičnega znanja in posledično nadzor nad tem, kar omogoča skupini delovati kot eno.

Nastopajoči:
Luka Matić – tolkala, kompozicija
Mark Žakelj – kitare
Rok Furlan – trobenta
Lana Asja Hegedüš – glas

Biografija ustvarjalca v rezidenci:
Luka Matić (1998) je tolkalec in skladatelj. Po opravljeni maturi na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana je pričel s študijem v Gradcu (Kunstuniversität Graz) in ga nadaljeval v Berlinu (Jazz Institute Berlin), kjer je diplomiral leta 2021. Trenutno ustvarja v Amsterdamu in nadaljuje svoj razvoj na področju tolkal in kompozicije kot avtor in vodja lastnih zasedb. Njegovi mentorji so, med drugimi, Dré A. Hočevar, Aleš Rendla in Howard T. Curtis III.

Prihajajoča rezidenca z zaključnim nastopom je tretji koncert zasedbe ter skupno šesti dogodek v okviru programa Mladi Raziskovalci v letu 2023.

Vstopnina: 5€ / 3€ dijaki, študenti, upokojenci
Prodaja vstopnic bo na dan dogodka pred vhodom v dvorano.

Mladi Raziskovalci je program Inštituta .abeceda.
Prihajajoča rezidenca in koncert potekata v sodelovanju z Layerjevo hišo.
Program sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Rezidenca poteka v sodelovanju s projektom Dvocikel. Več o Dvociklu najdete tule.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila