Podaljšane kave z umetnicami, program delavnic @ Zelena koreNit

sobota, 11. 05. 2019
- sobota, 25. 05. 2019
Layerjeva hiša in Kèlekè

Ročni print z rastlinami, naravno barvanje blaga, botanična ilustracija in ustvarjanje ljudskih vzorcev - pridružite se nam pri družnemu ustvarjanju!

 

Obvezne so prijave: rezervacije@layer.si.

Delavnice bodo realizirane ob prijavi min. 6 oseb.

Podaljšane kave z Natašo Druškovič: Delavnica izdelave unikatnega nakita

Layerjeva hiša

Sobota, 11. maj od 11h - 14h

 

Delavnico bo vodila oblikovalka nakita Nataša Druškovič. Udeleženci bodo spoznali značilnosti in potrebna orodja za oblikovanje kovine. Vsak udeleženec bo v tehniki kovanja izdelal svoj unikatni kos nakita.

 

Cena: 30 EUR

Starostna omejitev: 18+

Podaljšane kave s Tejo Milavec: Delavnica botanične ilustracije

Layerjeva hiša

Nedelje: 12., 19. in 26. maj, od 16h-19h

 

Delavnice botanične ilustracije pod mentorstvom ilustratorke Teje Milavec so namenjene vsem, ki vas to področje zanima in ste starejši od 15 let. Za sodelovanje na delavnici predhodno znanje ni potrebno, saj bo težavnost prilagojena vsakemu posamezniku. Cilj delavnice je spoznati proces ilustriranja rastlin za namen botanične znanstvene ilustracije in s tem osvojitev osnov risanja in slikanja.

 

Udeleženci svoje znanje na vsaki delavnici nadgrajujejo, vendar lahko obiščejo tudi samo eno oziroma dve delavnici.

 

Cena enega obiska: 10 EUR

Starostna omejitev: 15+

 

❉ Podaljšane kave z Anjo Doblanovič Šešek: Dvodnevna delavnica naravnega barvanja tekstila in ročnega printa z rastlinami - POLNO

Layerjeva hiša in Kanjon Kokre

Petek, 17. maj od 17h - 19h

Sobota, 18. maj od 11h do 14h

 

Delavnica je zapolnjena s prijavami. Vabimo vas k prijavam na ostale delavnice na majskih Podaljšanih kavah z umetnicami.

 

Delavnica naravnega barvanja tekstila in ročnega printa z rastlinami na Podaljšanih kavah z oblikovalko tekstilij in imetnico tekstilne znamke "Interior handmade" Anjo Doblanovič Šešek. Spoznali bomo osnove barvanja z rastlinami, vsak udeleženec si bo pobarval svojo tekstilno vrečko z avokadom. Delavnica je sestavljena iz dveh delov, prvi dan bomo barvali in se naučili osnov za samostojno raziskovanje, drugi dan pa se bomo sprehodili in nabrali rastline, ki jih bomo odtisnili na pobarvane vrečke. Če se nam pridružite le drugi dan, si s seboj prinesite en tekstilni izdelek na katerega bi želeli narediti rastlinske printe.

 

Cena: 10 EUR

Starostna omejitev: 15+

Podaljšane kave z Ireno Gayatri Horvat: Vezenine kot ljudsko izročilo

Češnjev vrt

Četrtek, 23. maj, od 18h -20h

 

Umetnica Irena Gayatri Horvat bo predavala o ljudskih vezeninah in njihovem pomenu kot ljudskem sporočilu. Predstavila jih bo kot simbolni jezik, predstavila bo podrobnosti oblik vezenja različnih ljudstev po svetu ter povezave z indoevropskimi koreninami in običaji starih Slovanov. Drugi del dogodka bo delavnica izdelave skice za vezenino. Udeleženci se boste osredotočali na izdelavo družinskega drevesa, ki je zelo pogost motiv na ljudskih nošah.

 

Cena: brezplačno

Starostna omejitev: nad 10 let

 

 

Podaljšane kave z Matejo Premrl: Šablonska sitotiskarska delavnica

Kèlekè

Sobota, 25. maj, od 14h - 18h

 

Mateja Premrl skupaj z ekipo trgovine Kèlekè pripravlja sitotiskarsko delavnico. Ob nastajanju kompozicij se udeleženci ne boste obremenjevali z rezultatom, temveč se boste prepustili ustvarjanju, radovednosti in medsebojnim interakcijam likov pri sestavljanju skupne kompozicije. Rezultat delavnice bo skupinska tekstilna slika, lahko pa boste tiskali tudi na material, ki ga boste prinesli s seboj (stara platna, tekstil, oblačila itd.), v kolikor bo to dopuščal čas.

 

Cena delavnice: 10 EUR

Starostna omejitev : odrasli

 

 

Delavnice se dogajajo v sklopu majskega programa Layerjeve hiše Zelena koreNit.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila