Gabi Troester
torek, 9. 06. 2015

Razstava bo na ogled od 09. 6. do 23. 6. 2015

Likovno društvo Kranj vabi na otvoritev skupinske razstave umetnikov Galerije Centrum iz Gradca, ki bo v Mali galeriji Likovnega društva Kranj in v Layerjevi hiši.

Umetnike bo predstavila umetnostna zgodovinarka Melita Ažman.

Sodelujoči umetniki

GABI TROESTER je likovna umetnica, ki sledi dobro načrtovanemu ikonografskemu konceptu, katerega pretvori v reduciran geometrično formalni jezik in abstrahira obliko in vzorec. Naklonjena je mejnemu območju med abstrakcijo in realnostjo.

JOSEF NIEDERL v središče svojih del postavi človeka. Neštete študije aktov kažejo stalno spreminjanje perspektive. Barvni prostori so poudarjeno obrisani in kažejo intenzivno izdelana dela v tehniki akvarela ali akrila.

MESI LIST je pomembno, da njena dela nihajo med čustvi in racionalnostjo, med skiciranimi, bežnimi črtami in z zemljo povezanim barvnim senčenjem, kot ga vidimo v naravi in hkrati razkriva analitično izrazen način dela.

ROLAND LEINER sledi izpovedi slike, ki je znana pod imenom "poetični realizem". Poizkuša se v velikih formatih, s katerimi je mogoče še enkrat prerasti sebe. To doseže z neposrednostjo, kateri se ni mogoče izmakniti.

RUTH FRIEDRICH je od kar ustvarja pomembno to, da lahko prenaša na platna in papir svojo duševno pokrajino. Njena najmočnejša motivacija je, da dela govorijo skozi njeno fascinacijo nad barvami, ki so močne in dominantne.

SIEGI KLEINDIENST se ukvarja z različnimi tehnikami in materiali. V ospredju je eksperimentiranje, trenutno v tehniki rje, v različnih tehnikah mešanja, kot tudi v fotografiji in kiparskih delih. Prevladuje motivika "memento mori", cikel postati, minljivost in puščanje sledi.

KEIKO MIYAZAKI VAHČIČ je bila vedno fascinirana nad vodo, zato je skoraj v vsakem delu prisoten tudi motiv ribe, ki predstavlja njo samo. Uporablja različne tehnike in močne intenzivne barve, ki se prelivajo in ustvarjajo migetajoč učinek.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila