Vida
Igličar
sobota, 28. 03. 2015

MAHLERCA
Marčevska rezidentka: VIDA IGLIČAR

V objemu pastelov
Razstava ročnih tipografij in ilustracij ter dve delavnici

Dela Vide Igličar so naprodaj!

6. 3. - 28. 3. 2015

Otvoritev: petek, 6. marec 2015, ob 19h

Diši po pomladi, gregorjevo ptice oženi, prazniki deklet, žena in mater so pred vrati, v pastelne barve so obarva čas, v Layerjevi hiši pa marca gostimo ilustratorko in oblikovalko Vido Igličar, ki bo s svojimi čutnimi ročnimi tipografijami in romantičnimi mislimi pričarala nežnost in veselje. Vabimo vas tudi, da se udeležite dveh njenih delavnic in sami ustvarite ročno izdelana darila za marčevske praznike.

VIDA IGLIČAR in njena zgodba ...

Vida Igličar je diplomirana grafična oblikovalka in ilustratorka, razpeta med nežnim, subtilno pastelnim, z rožami obdanim ter preprostim, črno belim kontrastom, z mestoma dodatkom zlate ali rožnate. Eksperimentiranje z ročno tipografijo jo je ujelo popolnoma nenačrtovano v zadnjem letu dodiplomskega študija na britanski De Montfort University. Želja po pridobivanju znanja jo je iz domače Slovenije privedla v vetrovno razpihano in odprto Anglijo. V procesu zaključnega študijskega projekta, ki je bil prvotno usmerjen v različne vrste vezav in kolekcijo zvezkov, je vzniknila želja po unikatnih, trajnejših zapisih. V zvezek, ki ga je Vida poimenovala Silver Lined Notebook, je želela vpeljati vzpodbudne misli in citate, ki bi dopolnjevali dnevne zapise. Ustvarjala je z akvareli v pastelnih odtenkih, ki jo tako po njenem, kot mnenju drugih spremljajo ali definirajo že dlje. Ko so tipografski zapisi prejeli vse več pozornosti in so jih profesorji dojemali ter jo tudi opozarjali, da bi lahko postali področje njene morebitne usmeritve, so zapisi postali bistvo njenega ustvarjanja. Zgodbo je po koncu študija in vrnitvi domov nadaljevala s pripravo kolekcije, ki je tipografijo združila še z ilustracijo. Prvič jo je v zaokroženi celoti predstavila na samostojni razstavi novembra lani v Škofji Loki.

Vida Igličar je v l. 2014 z odliko diplomirala iz grafičnega oblikovanja in ilustracije ter bila nagrajena za najboljšo študentko v letniku. Postala je ena izmed treh zmagovalcev britanskega tekmovanja oblikovanja identitete in promocije za tiskarsko podjetje EA Digital, dobila nagrado Bulb Award 2014 za izjemno delo na področju digitalnega oblikovanja, l. 2013 prejela PC Priestley Award za izjemen napredek in dosežke na področju grafičnega oblikovanja, l. 2012 je postala prejemnica štipendije Ministrstva za kulturo RS, l. 2010 pa za izjemne dosežke na področju umetnosti in oblikovanja prejela še Jo Moore Award. Razpeta med delom oblikovalke v oglaševalski agenciji, ilustratorke otroških knjig in iskalke nove poti na področju notranjega opremljanja, je marca dobila priložnost, da opremi in oplemeniti prostor Mahlerca v Layerjevi hiši.

 

Delavnici:

Vida Igličar in Layerjeva hiša vabita na dve delavnici, na katerih boste ustvarjali unikatne izdelke, primerne tudi za darila ob dnevu žena, na gregorjevo ali ob materinskemu dnevu.

#1: Izdelava in ročna vezava zvezka: sobota, 7. marec, ob 11h v Mahlerci, Layerjeva hiša

Na delavnici se boste naučili izdelati svoj ročno vezani zvezek ali knjigo.
Za vse, ki ne morejo brez beležnice, kamor si zapišejo nujne opravke, spontane misli, lepe spomine, sezname nujnih nakupov … Izdelajte zvezek in ga obdržite zase ali pa ga dan kasneje ob dnevu žena podarite svojemu dekletu, prijateljici, ženi ali pa seveda fantu, prijatelju.

https://www.behance.net/gallery/16922005/Silver-Lined-Notebook

#2: Delavnica kaligrafije / ročne pisave: sobota, 21. marec, ob 11h v Mahlerci, Layerjeva hiša

Dodan termin delavnice : 28. marec, ob 11h

PRIJAVE NISO VEČ MOGOČE, OBA TERMINA STA POLNA.
Zaradi velikega zanimanja bomo delavnico ponovili!
Bodite obveščeni, prijavite se na Obvestilnik Layerjeve hiše.

Na delavnici se boste lotili uporabe črnila in peresa ter akvarelov in čopiča. Eksperimentirali boste s pisavami ter se naučili osnov kaligrafije. Zapisali boste svoje misli in najlepše uokvirili. In kar naenkrat boste imeli popolno darilo za materinski dan!

https://www.behance.net/gallery/18050725/Illustrations-Prints

Delavnici sta brezplačni, število mest pa je omejeno na 8 udeleženk oz. udeležencev. Prijave na: info@layer.si. Mamice in očke z otroki vabimo, da otroke v času delavnic prepustite Pavu Čečkavu, s katerim bodo ustvarjali v sosednjem prostoru.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila