Vračanja - Zbirka kratkih zgodb mladih pisateljic in pisateljev

petek, 1. 03. 2019
Layerjeva hiša

Na Prešernov dan 2019 je ugledala svet zbirka kratkih zgodb mladih gorenjskih pisateljic in pisateljev. Izdala jo je Layerjeva založba, izbor je pripravila Ana Žunič.

V svetu prepolnem presežnikov, zunanjega izgleda in zidov, 20 mladih gorenjskih pisateljic in pisateljev svoja iskanja obrača v notranjost, kjer se prepletajo ljubezen, smrt in iskanja smisla. Zbirka poziva k vračanju – vračanju k intimnim zgodbam malega človeka, ki se predaja cigaretnemu dimu, valovanju morja, užitku prepletenih teles in nasilnemu vetru jeseni. Vračanju k vtisom posameznika, ki v iskanju sočloveka skupaj s tujci opazuje sončni zahod nad želežniško postajo ali doživlja prve ledene rože na oknih osamljenih ljubimcev. Spominom tistega človeka, ki razume nujnost samote in slehernika, ki ljubi, včasih iskreno in kljub vsemu, včasih z odmevom sovraštva in potrebe po uničenju. V zgodbah se lahko prepoznamo vsi bralci, ki čutimo tisti prvinski vzgib, da tečemo z življenjem, se vrtimo v plesu bivanja, na polnočnih poteh v svežem snegu puščamo svoje stopinje, zavračamo brezpomenskost življenja in upamo na prihod vesne.

- - -

Sodelujoči (po abecednem redu): Baškovec Erazem, Bogataj Kristina, Bujanović Kokot Hana, Debevc Sonja, Huzejrović Ajdin, Jeraj Sedej Neja, Kutnjak Anže, K.T., Novak Franci, Pestotnik Aljaž, Potočnik Izabela, Rakovec Ana, Rihtaršič Gregor, Slana Anže, Štrubelj Črt, V. O. A., Zorzut Neja, Zupan Boštjan, Žavbi Jure in Žunič Ana.

- - -
KOLOFON

VRAČANJA

Uvodna beseda in selekcija pesmi: ANA ŽUNIČ
Vizualna podoba: AJDA KADUNC
Oblikovanje: TANJA GERKMAN
Lektura: KAJA CVELBAR
Uredila: ZALA OREL
Tisk: ZALOŽBA PRIMUS
Naklada: 150 izvodov, 1. natis
Izdala: LAYERJEVA ZALOŽBA, KRANJ
zanjo ZAVOD CARNICA I direktor SELMAN ČOROVIĆ

Vse pravice pridržane.
Maloprodajna cena 5 EUR
KRANJ, februar 2019

V MEDIJIH 

* Igor Kavčič: Vračanja k sebi, k človeku @Gorenjski Glas
* Kranjski gimnazijci sodelovali pri Vračanjih

KJE LAHKO KUPIM VRAČANJA?

Vračanja so na voljo v kavarani Layerjeve hiše.
Lahko jih naročite na e-naslovu info@layer.si, Vračanja vam pošljemo na dom, strošek poštnine prevzame kupec.

 

 

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila