Delavnice kolaža KAOS

Pridružite se nam na brezplačnih delavnicah kolaža!
Delavnice bodo potekale v preprostem angleškem jeziku. Največje število udeležencev je 10. Prijave na info@layer.si

PODPORNIK PROGRAMA DELAVNIC JE HOBBY & ART KRANJ

Bill Noir: Chaosmos (5+)
Sobota, 29. 6., 10.00-12.00

Igra, kolaž, improvizacija. Na tej delavnici bomo h kolažu pristopili na način improvizacije. Izhajali bomo iz svojih fascinacij nad takšnimi slikami, barvami in teksturami in nato predlagali kolaže, ki ustrezajo naši poetični verziji sveta.

Lula Valletta: Get gaga with dada (14+)
Sobota, 29. 6., 18.30-20.30

Na tej delavnici bomo skupaj ustvarjali dadaistično poezijo. Osredotočili se bomo na eksperimentalno pisanje z uporabo raznih tehnik cut-up-a, kot so jih razvili umetniki Dade in William S. Burroughs. Delali bomo z najdenimi besedili, novo ustvarjenimi teksti, kolažem, avtomatizmom nadrealistov, humorjem in, kar je najpomembneje, z naključji.

Tinca Veerman: Homo Sapiens 2064 (5+)
Nedelja, 30. 6., 18.30-20.30

Kako bo videti nek ptič leta 2064? Ali bodo ribe hodile po pločnikih, bomo imeli krila in z njimi leteli? Ali se nam bo telo v našem okolju prilagodilo na vse te ekstremne klimatske spremembe? Kako momo takrat živeli in kakšno bo naše kosilo leta 2064? Na tej delavnici bomo preučevali svojo vizijo prihodnosti, in sicer s škarjami, papirjem, knjigami, revijami in navsezadnje predvsem: Z LEPILOM!

Eugenia Conde: Kolaž je odgovor … prej ali slej (14+)
Torek, 2. 7., 18.00-20.00

»Da lahko najdemo odgovor, moramo najprej postaviti pravo vprašanje …« Namen te delavnice je eksperimentiranje s slučajnostjo, naključji in spontanostjo. To bomo počeli z igro,ki je podobna tisti, ki so jo igrali dadaisti in nadrealisti, da so domišljijo osvobodili nadzora zavesti in tako našli nove in nepričakovane povezave. V našem primeru bo ta »odgovor«  kolaž.

Marta Živičnjak: Decollage (14+)
Sreda, 3. 7., 18.30-20.30

Tema delavnice je dekolažiranje tehnik uporabe visečih materialov, kot so to počeli dadaisti, nadrealisti, futuristi in umetniki pop arta, in sicer sprva z ustvarjanjem kolažev, zavedno in nezavedno, torej v duhu novih realistov. Elemente kolaža razstavimo ali razbarvamo v novo obliko z rezanjem ali trganjem in ponovnim sestavljanjem v novo kompozicijo.