Koncerti x KAOS

>>> FUTURSKI ft. Tatjana Kotnik (live collage)
petek, 28. 6., ob 21.00 @ Terasa Layerjeve hiše Kranj
ponedeljek, 1. 7., ob 21.00 @ Klub rečnih kapitanov Ljubljana → promocija izida albuma Emotional Tourist

Vstopnine ni

FUTURSKI in vizualna umetnica Tatjana Kotnik predstavljajo plod glasbeno-likovnega sodelovanja na glasbeni rezidenci v Layerjevi hiši, ljubljanski koncert v Klubu rečnih kapitanov pa bo obenem tudi promocija novega albuma FUTURSKI “Emotional Tourist”, ki bo izšel letos junija.

>>> Lorca, ti in jaz
Terasa Layerjeve hiše
Sobota, 29. 6., ob 21h

Vstopnine ni

Lorca, ti in jaz je preplet poezije, glasbe in plesa iz romskega področja Španije, Balkana in Vzhodne Evrope, v katerem se srečujeta vokalistka in glasbenica Katja Šulc in plesalka flamenka Urška Centa, na kontrabasu pa se jima pridružuje priznani slovenski jazzovski glasbenik Robert Jukič.

Katja Šulc – vokal
Urška Centa – ples, palmas, vokal
Robert Jukič – kontrabas

>>> Lullabies for Daydreamers
Terasa Layerjeve hiše
Nedelja, 30. 6., ob 21h

Vstopnine ni

Uspavanke za sanjače so avtorski projekt kitaristke Urške Supej, tokrat v sodelovanju z vokalistko Mašo But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo Urške in Maše, plava v standardnih jazzovskih, pop ter folk vodah in želi peljati sanjače tja, kjer se počutijo doma. Na odru se jima pridružijo še kontrabas, bobni, trobenta/saksofon.

>>> Čompe 25 let ∣ 11. festival SubArt
Terasa Kavarne Layer
Torek, 2. 7. 2019, ob 21.00

Vstopnina: predprodaja: 15 eur/ na dan koncerta 18 eur
Vstopnice so na voljo na subart.si in na blagajni Kavarne Layer

In je tu. Veliko obeležje, polovica Abrahama in okrogla obletnica. Veličasten spomenik ali koncert ob 25 letih delovanja Čomp, največjega domačega benda z najmanjšo diskografijo. Četrt stoletja hrupanja in točno en posneti album. 25 let človeških ribic, vranov, potepuhov, rož noči, repe, Francozov … in krompirja!

>>> James Blood Ulmer ∣ 11. festival SubArt – CANCELLED!
Terasa Layerjeve hiše
Sreda, 3. 7. 2019

Vstopnina: predprodaja: 15 eur/ na dan koncerta 18 eur
Vstopnice so na voljo na subart.si in na blagajni Kavarne Layer

Eden najpomembnejših kitaristov zadnjih štirih dekad, ki se šteje tudi za enega največjih svetovnih blues glasbenikov. Njegov opus je veličasten, njegova glasbena metamorfoza pa sega od zgodnjega avantgardnega jazz vizionarja iz šole Ornettea Colemana do starejših protagonistov afro-ameriškega glasbenega narečja, in zajema afriške ritme, urbani jazz, country-blues, psihedelični rock, funk ter zvoke, ki bi mu jih lahko mirno zavidali tudi ljubitelji težkega metala.

>>> Tinariwen ∣ 11. festival SubArt
Trainstation SubArt open air
Četrtek, 4. 7. 2019, ob 21h

Vstopnina: predprodaja: 22 eur/ na dan koncerta 26 eur
Vstopnice so na voljo na subart.si

Tinariwen je eden najbolj priznanih puščavskih blues rock bendov v svetu. Malijska zasedba ustvarja že 40 let in prihaja iz severnega dela te velike države. Sestavljajo jo Tuaregi, ki so pobegnili pred nasiljem vladnih sil z juga in se zatekli v različna begunska taborišča sosednjih držav. Svetovno znani septet  je prejel prestižno glasbeno nagrado Grammy.