Kaotična rezidenca: Kolaž x glasba

Layerjeva hiša x KAOS festival sodobnega kolaža x glasbene rezidence Dvocikel vabijo vizualne in kolažne umetnice_ke, da se udeležijo 10-dnevne mednarodne umetniške rezidence v Kranju. Potekala bo med 22. junijem in 2. julijem 2019.

Umetniška rezidenca, namenjena kolažistkam in kolažistom, združuje vizualno in glasbeno umetnost. V 10-dnevnem terminu bo izbrani kolažni umetnik_ca sodeloval s slovensko zasedbo FUTURSKI z namenom zaključnega koncerta v Layerjevi hiši, ki bo hkrati tudi odprtje festivala KAOS, festivala sodobnega kolaža. Ponovitev koncerta bo v Ljubljani, 1. julija.

Kako poteka rezidenca?
→ umetnica_k preživi deset dni v Layerjevi hiši in v tem času z zasedbo Futurski ustvarja likovno podobo zaključnih koncertov 
→ na način predstavitve vizualnega materiala vpliva umetnik sam
→ oprema, ki je na voljo zajema: platno, projektor, grafoskop, video mešalko in kamero nad delovno površino, na kateri umetnica_k v živo ustvarja kolaže
→ AIR Layer krije stroške prevoza v vrednosti do 200 EUR in materialne stroške v vrednosti do 200 EUR
→ umetnica_k je nastanjen v apartmaju z opremljeno kuhinjo, v uporabo ima studio za delo, z zasedbo pa ustvarjajo v Stolpu Škrlovec

Kako se prijaviti?
→ preverite svojo razpoložljivost v terminu od 22. 6. do 2. 7.
→ poslušajte LP Synthetic Hapiness zasedbe Futurski: https://futurski.bandcamp.com/releases
→ poslušajte še enkrat
→ izberite eno skaldbo in ustvarite zanjo kolaž v svoji lastni interpretaciji (sami določite umetniški koncept, format in kolažno tehniko)
→ nastal kolaž pošljite skupaj z imenom izbrane pesmi, svojim kratkim CVjem in motivacijskim pismom na art@layer.si z zadevo PRIJAVA NA AIR KOLAŽ X GLASBA_IME_PRIIMEK

Prijavljene kolaže bo pregledala komisija v sestavi članov zasedbe Futurski in umetniškega vodstva festivala KAOS. Rok za prijavo je 15. 4. 2019.

O zasedbi Futurski:
Slovenska štiričlanska zasedba ustvarja futuristični zvok s pridihom sanjavega dream-popa, ki v intervalih zaide v mračen chillwave. Vesoljski zvok ustvarjajo s klaviaturami, ki jih igrajo prav vsi člani benda, dve dekleti in dva fanta. Na trenutke odtujena zvočna podoba iz daljne prihodnosti se meša s spevnimi linijami retro efektov.
https://www.youtube.com/watch?v=0QepmdF16_Y
https://www.youtube.com/watch?v=Da0FAENER_M
https://futurski.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/futurski/
https://www.instagram.com/futurski/

O festivalu sodobnega kolaža KAOS:
Mednarodni festival kolaža na osrednji razstavi predstavlja čez 100 sodobnih umetnikov kolaža, ki prikazuje raznoliko razumevanje uporabe tehnike kolaža v svetu. V spremljevalnem programu festival ponuja brezplačne delavnice za odrasle, mlade in otroke, gosti umetniške rezidence, povezuje kuratorje in predstavlja sveže pristope k združevanju različnih žanrov, tako vizualnih kot glasbenih. Odvija se vsako leto od konca junija do sredine avgusta in predstavlja eno od pomembnejših likovnih razstav poletja v regiji. Festival organizira Layerjeva hiša, rezidenca se odvija v sklopu cikla Dvocikel.

https://kaos.layer.si/http://www.layer.si/