O jutri

Festival KAOS razpisuje odprt poziv za vse ustvarjalce kolaža!

Letošnji mednarodni festival sodobnega kolaža KAOS se bo v Kranju odvil med 9. julijem in 8. avgustom. Znašli smo se v situaciji, ko smo seznanjeni zgolj z realnostjo današnjega dne, jutrišnja se lahko v hipu spremeni. Prav zato letos poleti predstavljamo domačo ustvarjalnost kolaža, mednarodnim umetnikom pa ponujamo sodelovanje pri odprtem pozivu kolažev z naslovom “O jutri”.

Za vas imamo poseben izziv.

Spremembam ni videti konca, naše okolje se spreminja iz stoletja v stoletje, z danes na jutri. Opustele aprilske ulice imajo danes že drugačo vibracijo. Družbene spremembe mest so bivanjska okolja tako spremenile, da se pogled skozi okno pred 100 leti lahko do danes spremeni do nerazpoznavnosti. Posadili smo nove gozdove, celo rečne struge smo premaknili, ljudje.

Kako spremembe izraziti vizualno? Uganili ste, v obliki kolaža.

Vabimo vas, da nam pošljete kolaže, v katerih boste združili del preteklega, del današnjega in del jutrišnjega. Bomo iz vaših kolažev lahko končno napovedali prihodnost tega ponorelega sveta?

Tema: O jutri
Format: Fotograja kolaža ali digitalni kolaž
Število: max. 3
Dimenzija: poljubna
Velikost: max 2 MB
Ločljivost: 300 dpi
Rok: vključno 28. 6. 2020
Način oddaje: pošljite email z zadevo “About tomorrow” na art@layer.si, dopišite svoja
ime in priimek in/ali umetniško ime,
naslov dela,
dimenzijo in
tehniko.
Kolaže pošljite kot povezavo na Google Drive ali Wetransfer.

Ekipa Festivala KOAS bo vaše kolaže razstavila v obliki printov v galeriji Stolpa Škrlovec. Postavljena bo instalacija kolažev, ki bodo skupaj prikazovali, kako umetnost doživlja spremembe v svetu.

Veselimo se virtualnega stika z vami ♥