William Blomstedt

Kartice za novo karanteno

Lokacija: Projektni Medprostor

Nekega dne v marcu se je vse zaprlo. Nič več kav, nič več koncertov, nobenih praznovanj rojstnih dni. Medosebna komunikacija se je preselila na splet. Ali se preprosto končala. Obstali smo v svojih mehurčkih, opazovali naraščajoče številke in vsak dan hujše naslove v medijih.

Poštni uslužbenci so nadaljevali s svojim delom. Po svetu so prenašali kolaže Williama Blomstedta. Bil je namreč pravšnji čas za prejemanje fizične pošte. Avtor je pošiljal kolaže prijateljem in družini, da bi jim sporočil: Še vedno smo tu. V vsem tem smo skupaj.

Na razstavi je predstavljena komunikacija za naslednjo karanteno. Kdaj bo prišla? Jeseni? Čez 30 let? Med razstavo? Čas bo povedal svoje. 

William Blomstedt je geograf, čebelar in pisatelj. Rodil se je v ZDA, kjer je na fakulteti Dartmouth zaključil študij in nato desetletje po vsem svetu delal kot čebelar. V letu 2010 je prvič prišel v Slovenijo v sklopu Fulbrightove štipendije z namenom preučevanja čebel. Sem se je preselil leta 2015. Objavil je številne zapise na temo čebel v obliki kratkih zgodb in popotniškega pisanja. Leta 2018 je bila izdana njegova knjiga Foraging Afar, ki se ukvarja s selitvami čebel. Na Radiu Študent ustvarja mesečni zvočni kolaž, oddajo, z naslovom Tube(son).