Sprehod v notranjo divjino

sobota, 29. 06. 2024
| 18:00
zbirno mesto: Layerjeva hiša
Udeležba na delavnici: 15€, nakup v kavarni Layer, prijave na art@layer.si

// ENG below //

V divjem okolju kanjona reke Kokre, med zelenjem in vodo, te vabimo na čuječ sprehod in proces samoraziskovanja ob pomoči umetnosti in narave. Raziskali bomo zunanje in notranje pokrajine in se izrazili z materiali najdenimi v okolici.

Delavnica ponuja možnost, da se s tem divjim prostorom pristneje povežemo, v njem in z njim ustvarjamo in se od njega učimo. Narava nam ne bo nudila le svojega prostora in materialov za ustvarjanje, temveč bo naša sodelavka v samoraziskujočem ustvarjalnem procesu.

Dobimo se v Layerjevi hiši, od koder bomo skupaj odšli na sprehod po kanjonu Kokre.
Trajanje: 2 uri in pol
Oprema: Pridite vremenu primerno oblečeni in obuti. Delavnica bo potekala tudi v primeru rahlega dežja. S seboj imejte repelent proti kopom in komarjem. 

 

Jasmina Ferček je tekstilna umetnica in magistrica pomoči z umetnostjo, ljubiteljica črnih muc in cvetja. Živi med Ljubljano, v katero je zaljubljena in odmaknjenim zaselkom nad Idrijo, kjer domuje v hiški iz lesa, zemlje in slame. Takrat se prelevi v nekoliko bolj divjo različico sebe. V kolektivu Oloop že 20. let deluje na področju tekstilne umetnosti in oblikovanja, kjer soustvarja in vodi različne ženske skupine, napogosteje priseljenke. Njena prijateljevanja so v zadnjih letih zato postala bolj medkulturna – oplemenitena z okusi iz Bosne, Kosova, Turčije, Irana in od drugod. Nad terapevtskim potencialom tekstilne umetnosti je tako navdušena, da ga že vrsto let raziskuje, o njem predava in piše. Knjiga Moč tekstila, ki je izšla pri Založbi Vida, priča o tem. Na svojih delavnicah pomoči z umetnostjo pogosto uporablja tekstil, v zadnjih letih pa tudi v naravi utemeljeno pomoč z umetnostjo. Meni, da so lepota, taktilnost in narava že same po sebi negujoče in zdravilne. Jasmina je aktivna članica Slovenskega združenja umetnostnih terapevtov (SZUT) in Evropskega združenja za likovno terapijo (EFAT).

Avtorica naslovne fotografije: Urška Boljkovac/ arhiv MGLC

 

✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂

 

Delavnica je primerna odrasle

Udeležba na delavnici: 15€, nakup v kavarni Layer, prijave na art@layer.si.

 

✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂

 

Program festivala KAOS najdete na tej povezavi.

+++ ENG

A walk into the inner wilderness – outdoor workshop
Canyon of the Kokra River, meeting point Layer house
Saturday 29th of June at 6 p.m.

Entrance fee: 15€, you can buy the ticket at the Layer Café, registration at art@layer.si.

 

You can find the KAOS festival program if you click on this link.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila